Politika privatnosti

NAŠA POLITIKA PRIVATNOSTI


Ova pravila o privatnosti ("Pravila") opisuju kako Adriana Azura d.o.o. ("Adriana Azura", "mi", "nas" ili "naš") prikuplja, štiti i koristi osobne podatke ("Osobni podaci") koje vi ("Korisnik”, “vi” ili “vaš”) možete pružiti na web stranici www.animatori.hr i bilo kojem od naših proizvoda ili usluga (zajedničkim nazivom “web stranica” ili “usluge”).
Pravila o privatnosti također opisuju izbore koji su vam dostupni u vezi s našom upotrebom vaših osobnih podataka i kako možete pristupiti tim informacijama i ažurirati ih. Ova se Politika ne odnosi na postupke tvrtki koje ne posjedujemo ili kontroliramo, ili na pojedince koje ne zapošljavamo ili kojima ne upravljamo.

AUTOMATSKO PRIKUPLJANJE INFORMACIJA

Naš glavni prioritet je sigurnost korisničkih podataka i, kao takvi, provodimo politiku bez zapisivanja. Možemo obrađivati samo minimalne korisničke podatke, samo onoliko koliko je prijeko potrebno za održavanje web stranice ili usluga. Automatski prikupljeni podaci koriste se samo za prepoznavanje potencijalnih slučajeva zlouporabe i utvrđivanje statističkih podataka o korištenju web stranice. Ovi statistički podaci nisu inače agregirani na takav način da bi se identificirao bilo koji određeni korisnik sustava.

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Možete posjetiti web-mjesto bez da nam kažete tko ste ili otkrijete bilo kakvu informaciju po kojoj bi vas netko mogao identificirati kao određenu, prepoznatljivu osobu. Međutim, ako želite koristiti neke od značajki web stranice, od vas se može tražiti da date određene osobne podatke (na primjer, svoje ime i adresu e-pošte). Primamo i pohranjujemo sve informacije koje nam svjesno date kada ispunite bilo koji online obrazac na web stranici. Kada je potrebno, ove informacije mogu uključivati sljedeće:

• Osobni podaci kao što su ime, država prebivališta, itd.

• Podaci za kontakt kao što su adresa e-pošte, adresa, itd.

• Podaci o računu kao što su korisničko ime, jedinstveni korisnički ID, lozinka, itd.

• Dokaz identiteta kao što je fotokopija službene osobne iskaznice.

• Podaci o plaćanju poput podataka o kreditnoj kartici, bankovnih podataka, itd.

• Bilo koji drugi materijal koji nam dobrovoljno dostavite, kao što su članci, slike, povratne informacije, itd.

Možete odabrati da nam ne date svoje osobne podatke, ali tada možda nećete moći iskoristiti neke značajke web stranice. Korisnici koji nisu sigurni koji su podaci obvezni mogu nas kontaktirati.

KORIŠTENJE I OBRADA PRIKUPLJENIH PODATAKA

Kako bismo vam naše web mjesto i usluge učinili dostupnima ili ispunili zakonsku obvezu, moramo prikupljati i koristiti određene osobne podatke. Ako ne pružite podatke koje tražimo, možda vam nećemo moći pružiti tražene proizvode ili usluge. Neke od informacija koje prikupljamo dolaze izravno od vas putem naše web stranice. Međutim, Osobne podatke o vama možemo prikupljati i iz drugih izvora. Sve informacije koje prikupljamo od vas mogu biti korištene u sljedeće svrhe:

• Isporuka proizvoda ili usluga

• Slanje administrativnih podataka

• Vođenje i upravljanje našom web stranicom i uslugama

Politika privatnosti, obrada vaših osobnih podataka ovisi o tome kako komunicirate s našom web stranicom, gdje se nalazite u svijetu i primjenjuje li se jedno od sljedećeg: (i) dali ste svoj pristanak za jednu ili više specifičnih svrha; to se, međutim, ne primjenjuje kad god obrada osobnih podataka podliježe europskom zakonu o zaštiti podataka ili Kalifornijskom zakonu o privatnosti potrošača; (ii) pružanje informacija je potrebno za izvršenje ugovora s vama i/ili za bilo koje predugovorne obveze; (iii) obrada je nužna za usklađenost sa zakonskom obvezom kojoj podliježete; (iv) obrada je povezana sa zadatkom koji se provodi u javnom interesu ili u izvršavanju službene ovlasti koja nam je povjerena; (v) obrada je nužna u svrhu legitimnih interesa kojima težimo mi ili treća strana.
Imajte na umu da nam prema nekim zakonima može biti dopušteno obrađivati informacije dok se ne usprotivite takvoj obradi (isključivanjem), bez oslanjanja na privolu ili bilo koju drugu od sljedećih pravnih osnova u nastavku. U svakom slučaju, rado ćemo razjasniti konkretnu pravnu osnovu koja se primjenjuje na obradu, a posebno je li pružanje Osobnih podataka zakonski ili ugovorni zahtjev ili zahtjev koji je neophodan za sklapanje ugovora.

OTKRIVANJE PODATAKA

Ovisno o zatraženim Uslugama ili ako je potrebno za dovršenje bilo koje transakcije ili pružanje bilo koje usluge koju ste zatražili, možemo podijeliti vaše podatke uz vaš pristanak s našim trećim stranama od povjerenja koje rade s nama, bilo kojim drugim povezanim društvima i podružnicama na koje se oslanjamo da pomognu u radu web stranice i usluga koje su vam dostupne. Osobne podatke ne dijelimo s nepovezanim trećim stranama. Ovi pružatelji usluga nisu ovlašteni koristiti ili otkrivati vaše podatke osim ako je potrebno za obavljanje usluga u naše ime ili u skladu sa zakonskim zahtjevima. Vaše osobne podatke možemo dijeliti u ove svrhe samo s trećim stranama čija su pravila o privatnosti u skladu s našima ili koje pristaju poštivati naša pravila u pogledu osobnih podataka. Ove treće strane dobivaju osobne podatke koji su im potrebni samo kako bi obavljali svoje određene funkcije, a mi ih ne ovlašćujemo da koriste ili otkrivaju osobne podatke za vlastite marketinške ili druge svrhe.
U slučaju da prolazimo kroz poslovnu tranziciju, kao što je spajanje ili preuzimanje od strane druge tvrtke, ili prodaja cijele ili dijela imovine, vaš korisnički račun i osobni podaci vjerojatno će biti među prenesenom imovinom.

ZADRŽAVANJE INFORMACIJA

Zadržat ćemo i koristiti vaše osobne podatke u razdoblju potrebnom za ispunjavanje naših zakonskih obveza, rješavanje sporova i provedbu naših ugovora, osim ako je dulje razdoblje zadržavanja potrebno ili dopušteno zakonom. Možemo upotrijebiti sve skupne podatke izvedene iz vaših osobnih podataka ili koji uključuju vaše osobne podatke nakon što ih ažurirate ili izbrišete, ali ne na način koji bi vas osobno identificirao. Nakon isteka razdoblja čuvanja, Osobni podaci bit će izbrisani. Stoga se pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak i pravo na prenosivost podataka ne mogu ostvariti nakon isteka roka čuvanja.

PRIJENOS INFORMACIJA

Ovisno o vašoj lokaciji, prijenos podataka može uključivati prijenos i pohranjivanje vaših podataka u zemlji koja nije vaša. Imate pravo saznati više o pravnoj osnovi prijenosa informacija u zemlju izvan Europske unije ili bilo koju međunarodnu organizaciju uređenu međunarodnim javnim pravom ili koju su uspostavile dvije ili više zemalja, kao što je UN, te o sigurnosnim mjerama koje poduzimaju kako bismo zaštitili vaše podatke. Ako dođe do bilo kakvog takvog prijenosa, možete saznati više tako što ćete provjeriti relevantne odjeljke ove stranice ili se raspitati kod nas pomoću informacija navedenih u odjeljku za kontakt.

PRAVA KORISNIKA

Možete ostvariti određena prava u vezi s vašim podacima koje obrađujemo. Konkretno, imate pravo učiniti sljedeće: (i) imate pravo povući privolu ako ste prethodno dali privolu za obradu vaših podataka; (ii) imate pravo prigovora na obradu vaših podataka ako se obrada provodi na pravnoj osnovi koja nije privola; (iii) imate pravo saznati obrađujemo li podatke, dobiti otkrivanje određenih aspekata obrade i dobiti kopiju podataka koji se obrađuju; (iv) imate pravo provjeriti točnost svojih podataka i zatražiti da se ažuriraju ili isprave; (v) imate pravo, pod određenim okolnostima, ograničiti obradu svojih podataka, u kojem slučaju nećemo obrađivati vaše podatke ni u koju drugu svrhu osim njihovog pohranjivanja; (vi) imate pravo, pod određenim okolnostima, ishoditi brisanje vaših osobnih podataka od nas; (vii) imate pravo primiti svoje podatke u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu i, ako je tehnički izvedivo, na njihov prijenos drugom voditelju obrade bez ikakvih prepreka. Ova odredba je primjenjiva pod uvjetom da se vaši podaci obrađuju automatiziranim sredstvima i da se obrada temelji na vašem pristanku, na ugovoru čiji ste dio ili na njegovim predugovornim obvezama.

PRAVO NA PRIGOVOR NA OBRADU

Kada se Osobni podaci obrađuju u javnom interesu, u izvršavanju službene ovlasti koja nam je povjerena ili u svrhe legitimnih interesa kojima težimo, možete se usprotiviti takvoj obradi tako što ćete navesti razlog koji se odnosi na vašu konkretnu situaciju kako biste opravdali prigovor. Morate znati da, međutim, ako se vaši osobni podaci obrađuju u svrhe izravnog marketinga, možete prigovoriti toj obradi u bilo kojem trenutku bez navođenja ikakvog opravdanja. Kako biste saznali obrađujemo li osobne podatke u svrhe izravnog marketinga, možete pogledati relevantne odjeljke ovog dokumenta.

PRAVA NA ZAŠTITU PODATAKA PREMA GDPR-u

Ako ste stanovnik Europskog gospodarskog prostora (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka. Adriana Azura ima za cilj poduzeti razumne korake kako bi vam omogućila da ispravite, izmijenite, izbrišete ili ograničite korištenje svojih osobnih podataka. Ako želite biti informirani koje osobne podatke imamo o vama i ako želite da budu uklonjeni iz naših sustava, kontaktirajte nas. U određenim okolnostima imate sljedeća prava na zaštitu podataka:

• Imate pravo zatražiti pristup svojim osobnim podacima koje pohranjujemo i imate mogućnost pristupa svojim osobnim podacima.

• Imate pravo tražiti da ispravimo sve osobne podatke za koje smatrate da su netočni. Također imate pravo od nas tražiti da dopunimo osobne podatke za koje smatrate da su nepotpuni.

• Imate pravo zahtijevati brisanje vaših osobnih podataka pod određenim uvjetima ovih Pravila privatnosti.

• Imate pravo prigovora na našu obradu vaših osobnih podataka.

• Imate pravo tražiti ograničenja obrade Vaših osobnih podataka. Kada ograničite obradu svojih osobnih podataka, možemo ih pohraniti, ali ih nećemo dalje obrađivati.

• Imate pravo dobiti kopiju informacija koje imamo o vama u strukturiranom, strojno čitljivom i uobičajeno korištenom formatu.

• Također imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku kada se Adriana Azura oslanjala na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

Imate se pravo žaliti tijelu za zaštitu podataka o našem prikupljanju i korištenju vaših osobnih podataka. Za više informacija obratite se svom lokalnom tijelu za zaštitu podataka u Europskom gospodarskom prostoru (EGP).

KAKO OSTVARITI OVA PRAVA

Svi zahtjevi za ostvarivanje vaših prava mogu se uputiti Adriani Azuri putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu. Imajte na umu da vas možemo zamoliti da potvrdite svoj identitet prije nego što odgovorite na takve zahtjeve. Vaš zahtjev mora sadržavati dovoljno informacija koje nam omogućuju da potvrdimo da ste vi osoba za koju se predstavljate ili da ste ovlašteni predstavnik te osobe. Morate uključiti dovoljno pojedinosti kako bismo mogli pravilno razumjeti zahtjev i odgovoriti na njega. Ne možemo odgovoriti na vaš zahtjev niti vam dati osobne podatke osim ako prethodno ne provjerimo vaš identitet ili ovlasti za podnošenje takvog zahtjeva i potvrdimo da se osobni podaci odnose na vas.

POLITIKA PRIVATNOSTI DJECE

Ne prikupljamo svjesno nikakve osobne podatke od djece mlađe od 18 godina. Ako ste mlađi od 18 godina, nemojte slati nikakve osobne podatke putem naše web stranice ili usluge. Potičemo roditelje i zakonske skrbnike da nadziru korištenje interneta od strane svoje djece i da pomognu u provedbi ove Politike upućujući svoju djecu da nikada ne daju osobne podatke putem naše web stranice ili usluge bez njihova dopuštenja. Ako imate razloga vjerovati da nam je dijete mlađe od 18 godina dalo osobne podatke putem naše web stranice ili usluge, kontaktirajte nas. Također morate imati najmanje 16 godina da biste pristali na obradu vaših osobnih podataka u vašoj zemlji (u nekim zemljama možemo dopustiti vašem roditelju ili skrbniku da to učini u vaše ime).

KOLAČIĆI

Web stranica koristi "kolačiće" kako bi vam pomogla personalizirati vaše online iskustvo. Kolačić je tekstualna datoteka koju na vaš tvrdi disk postavlja poslužitelj web stranice. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili isporuku virusa na vaše računalo. Kolačići su jedinstveno dodijeljeni vama i može ih pročitati samo web poslužitelj u domeni koja vam je izdala kolačić. Možemo koristiti kolačiće za prikupljanje, pohranjivanje i praćenje informacija u statističke svrhe za rad naše web stranice i usluga. Imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično možete promijeniti postavke preglednika da odbijaju kolačiće ako želite. Da biste saznali više o kolačićima i kako njima upravljati, posjetite https://www.internetcookies.com


NEMOJTE PRATITI SIGNALE

Neki preglednici uključuju značajku Ne prati koja signalizira web stranicama koje posjećujete da ne želite da se vaša mrežna aktivnost prati. Praćenje nije isto što i korištenje ili prikupljanje informacija u vezi s internetskom stranicom. U te svrhe, praćenje se odnosi na prikupljanje osobnih podataka od potrošača koji koriste ili posjećuju web-mjesto ili online uslugu dok se kreću različitim web-mjestima tijekom vremena. Način na koji preglednici prenose signal Ne prati još nije jedinstven. Kao rezultat toga, ovo web-mjesto još nije postavljeno za tumačenje ili odgovaranje na signale Ne prati koje šalje vaš preglednik. Unatoč tome, kao što je detaljnije opisano u ovoj Politici, ograničavamo našu upotrebu i prikupljanje vaših osobnih podataka.

OGLASI

Možemo prikazivati online oglase i možemo dijeliti agregirane i neidentifikacijske informacije o našim klijentima koje prikupljamo kroz proces registracije ili putem online anketa i promocija s određenim oglašivačima. Ne dijelimo osobne podatke o pojedinačnim klijentima s oglašivačima. U nekim slučajevima možemo upotrijebiti ove skupne i neidentifikacijske informacije za isporuku prilagođenih oglasa ciljanoj publici.
Također možemo dopustiti određenim tvrtkama trećih strana da nam pomognu prilagoditi oglašavanje za koje mislimo da bi moglo biti od interesa za korisnike te da prikupljaju i koriste druge podatke o aktivnostima korisnika na web stranici. Te tvrtke mogu isporučivati oglase koji mogu postavljati kolačiće i na drugi način pratiti ponašanje korisnika.

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

Naša web stranica sadrži poveznice na druge web stranice koje nisu u našem vlasništvu ili pod našom kontrolom. Imajte na umu da nismo odgovorni za praksu privatnosti takvih drugih web stranica ili trećih strana. Potičemo vas da budete svjesni kada napuštate našu web stranicu i da pročitate izjave o privatnosti svake web stranice koja može prikupljati osobne podatke.

SIGURNOST INFORMACIJA

Podatke koje nam pružite čuvamo na računalnim poslužiteljima u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, korištenja ili otkrivanja. Održavamo razumne administrativne, tehničke i fizičke zaštitne mjere u nastojanju da zaštitimo od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene i otkrivanja osobnih podataka koji su pod njihovom kontrolom i čuvanjem.
Međutim, ne može se jamčiti prijenos podataka putem interneta ili bežične mreže. Stoga, iako nastojimo zaštititi vaše osobne podatke, vi prihvaćate da (i) postoje ograničenja sigurnosti i privatnosti na internetu koja su izvan naše kontrole; (ii) ne može se jamčiti sigurnost, integritet i privatnost svih informacija i podataka razmijenjenih između vas i naše web stranice; i (iii) sve takve informacije i podatke može vidjeti ili mijenjati tijekom prijenosa od strane treće strane, unatoč svim naporima.

POVREDA PODATAKA

U slučaju da postanemo svjesni da je sigurnost web stranice ugrožena ili da su osobni podaci korisnika otkriveni nepovezanim trećim stranama kao rezultat vanjske aktivnosti, uključujući, ali ne ograničavajući se na sigurnosne napade ili prijevaru, zadržavamo pravo poduzeti razumno odgovarajuće mjere, uključujući, ali ne ograničavajući se na, istragu i izvješćivanje, kao i obavještavanje i suradnju s tijelima za provođenje zakona. U slučaju povrede podataka, uložit ćemo razumne napore da obavijestimo pogođene pojedince ako vjerujemo da postoji razuman rizik od štete za korisnika kao rezultat povrede ili ako je obavijest propisana zakonom. Kada to učinimo, poslat ćemo vam e-poruku.

IZMJENE I DOPUNE

Možemo ažurirati ovu Politiku privatnosti s vremena na vrijeme prema vlastitom nahođenju i obavijestit ćemo vas o svim materijalnim promjenama u načinu na koji postupamo s osobnim podacima. Kada dođe do promjena u Politici, objavit ćemo obavijest na glavnoj stranici naše web stranice. Također vam možemo poslati obavijest na druge načine prema našem nahođenju, kao što je putem podataka za kontakt koje ste dali. Svaka ažurirana verzija ovoga stupit će na snagu odmah nakon objave revidirane Politike privatnosti osim ako nije drugačije navedeno. Vaše daljnje korištenje web stranice ili usluga nakon datuma stupanja na snagu revidirane Politike privatnosti (ili drugog akta navedenog u to vrijeme) predstavljat će vaš pristanak na te promjene. Međutim, nećemo, bez vašeg pristanka, koristiti vaše osobne podatke na način koji se bitno razlikuje od onoga što je navedeno u trenutku prikupljanja vaših osobnih podataka.

PRIHVAĆANJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Potvrđujete da ste pročitali ovu Politiku i da se slažete sa svim njezinim uvjetima i odredbama. Korištenjem web-mjesta ili njegovih usluga slažete se s ovom Politikom. Ako se ne slažete pridržavati se uvjeta ove Politike, niste ovlašteni koristiti niti pristupati web stranici i njenim uslugama.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako nas želite kontaktirati kako biste saznali više o ovoj Politici ili nas želite kontaktirati u vezi bilo kojeg pitanja vezanog uz prava pojedinca i vaše osobne podatke, možete poslati e-mail na info@animatori.hr ili napisati pismo i poslati na adresu Adriana Azura d.o.o., Jurja ves 75, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Ovaj je dokument posljednji put ažuriran 13. siječnja 2023.

PRIJAVI SE

Klikni na link i ispuni online prijavu
POSTANI ANIMATOR!
Ili
Pošalji životopis, fotku i molbu na

info@animatori.hr